日本網友 つきまろ 喺Twitter分享佢動物之森嘅「 千と千尋の神隠しinあつ森 」,見到有齊哂《千與千尋》元素 (湯婆婆,白龍,無臉男等),完美呈現左動畫嘅場景,十分可愛。而家「 千と千尋の神隠しinあつ森 」已經去到 Part 12,想睇更多可以去佢Twitter欣賞!


你可能也有興趣


睇完呢D咁可愛嘅場景,又想重溫多次《千與千尋》添!🎥 而家 Netflix 可以睇到,唔知會唔會有其他網友準備著手整吉卜力工作室其他電影?

千與千尋 - Enjoy Movie
日本動畫大師宮崎駿用長達四年時間籌備的精心傑作,是日本首部以全數碼特技效果拍攝的動畫,畫面更傳神更細緻。在日本上映時創下最高票房紀錄,上映四日已達二十億日圓,遠遠超越四年前作品「幽靈公主」。故事講述十歲的荻野千尋與父母在郊遊途中,誤闖入一間位於人間與仙界中的浴場,裡面住滿數以百計的妖怪和神仙,奇幻迷離。千尋之父母因貪吃變成大肥豬,千尋亦被奪去名字成為千,為了拯救他們及尋回自己,千被迫留在不可思議的浴場中做苦工。

各大平台有乜好睇? Netflix、iTunes 同戲院資訊,盡在 Enjoy Movie App
iOS 立即下載 >> https://apps.apple.com/hk/app/enjoy-movie/id295613985?ct=feed_blog&l=en

Like 我地 Facebook 專頁掌握更多電影大小事 https://www.facebook.com/LetsEnjoyMovie/

呢排睇左乜戲?一齊入嚟 Enjoy Movie Club 傾下計分享下
https://go.enjoymovie.net/2pz