《G風暴》|張智霖宣萱尖沙咀落難逃離太空館 陳庭欣受重傷吐血

G風暴》作為反貪風暴系列最終章,製作亦一集比一集揼本,結尾炸太空館部份都令觀眾睇得過癮,飾演G4的張智霖Chilam)需要帶領宣萱Jessica)、陳庭欣(Toby)、劉浩龍師兄)及夏嫣從爆炸現場驚險逃生,各演員都滿臉灰塵喪跑,相當狼狽!

Chilam表示相隔多年未有和Jessica合作,但再次碰面都很慶幸大家仍是好狀態:

同Jessica其實真係好似琴日同佢合作完咁,再合作我感覺上無太大分別,當然佢而家演技更加成熟,亦都見到佢喺現場好認真,希望每一句對白、每一個鏡頭都能夠做到最好,係好有實力嘅演員!

Jessica就稱今次整個G4團隊大家都合作得非常開心,鏡頭後都會聊天、開玩笑,氣氛非常好。

同樣飾演G4的Toby當日拍攝亦相當落力,需要化上血妝赤腳在凹凸不平的地逃跑,事前Toby已做好安全措施,黐膠布在腳底保護雙腳,她笑稱:「跑完之後師兄就要放開我捉返夏嫣,我就撻咗喺欄邊,自己要就位攤好,好彩最後拍咗幾個鏡頭就順利完成!」


相關文章

戲院、Netflix 和 iTunes 電影資訊,盡在 Enjoy Movie App (iOS / Android)。

Desktop Chrome Extension 可以在 Netflix 網站直接顯示 IMDb 及 爛番茄評分。

追蹤 Enjoy Movie Facebook Page 及加入 Enjoy Movie Club,掌握最新電影情報。

ENJOYhttps://enjoymovie.net
分享經典對白,提供香港上映的電影資料,集合全香港戲院資訊,一覽最新售票情況,Enjoy Movie 讓熱愛電影的您輕易找到最佳場次觀看心儀電影。

Latest articles

更多相關文章