由雷神基斯咸士禾 (Chris Hemsworth) 主演最新 Netflix 原創動作片《驚天營救》(Extraction) 已經喺 Netflix 上線!

驚天營救》海報

雖然 Netflix 自家電影通常麻麻,但係今次由《Avengers: Endgame》導演羅素兄弟擔綱編劇、製片,比次機會佢。片中大量刺激驚人畫面都係 Chris 親身上陣,包括徒手暴打持槍惡徒,飛車追逐、肉搏戰、跳越屋頂同埋從屋頂墜落等。

驚天營救》預告

故事講述 Chris 飾演一名無畏無懼嘅黑市傭兵,接受委託救國際犯罪首腦個仔,佢點都諗唔到呢個會成為生命中最危險嘅任務。

戲裏面有一個又槍戰又追逐的長鏡頭,值得留意。整體而言是 Netflix 難得出色的作品,希望有續集喇。

更多基斯咸士禾電影作品

基斯咸士禾夫 (Chris Hemsworth) 的作品、曾參與的電影及個人簡介 - Enjoy Movie
基斯·咸士禾夫(英語:Chris Hemsworth,1983年8月11日-)是澳洲演員,身高191公分,為漫威電影宇宙(MCU)雷神奇俠的扮演者。2010年和西班牙女星艾爾莎·巴塔奇結婚,並至今育有3名子女。

另一套Netflix原創電影推介

Netflix新上架電影:《失落的鑰匙》(The Occupant)
除左《失落的鑰匙》,我地仲推介《死無對證》同埋《屍物招領》等燒腦電影。

你可能也有興趣


各大平台有乜好睇? Netflix、iTunes 同戲院資訊,盡在 Enjoy Movie App
iOS 立即下載 >> https://apps.apple.com/hk/app/enjoy-movie/id295613985?ct=feed_blog&l=en

Like 我地 Facebook 專頁掌握更多電影大小事 https://www.facebook.com/LetsEnjoyMovie/

戲院未開唔知睇咩戲好?入嚟我地個Group問下其他谷友啦!
https://go.enjoymovie.net/7a38f